Pau Victor je bil presenetljiva zvezda zmage Barcelone z 2:1 nad tekmecem Real Madridom na stadionu MetLife v soboto, Jude Bellingham dresi ko je nekdanji član klubske rezervne ekipe dosegel gol v predsezoni El Clasica.

Real Madrid je hitro začel in zadel pet strelov v uvodnih 40 minutah, a brez zvezdnikov, kot sta Kylian Mbappe in Jude Bellingham, ki sta oba še vedno na počitnicah, potem ko sta s svojima reprezentancama dosegla velik niz na euru, kar je nezmožnost. Obdržali so nadzor v posesti, vendar je njihova neučinkovitost v napadu zagotovila popolno otvoritev za bolj klinično Barcelono.

Victor je prvi zadel v 42. minuti, ko je v kazenskem prostoru naletel na ohlapno žogo. Robert Lewandowski je prejel predložek, ko je bil tik pred golom, a zaradi njegovega nepopolnega dotika ni mogel dostojno zadeti žoge. Victor se je hitro odzval, ko je žoga lebdela v zraku, in iz bližine udaril z glavo v pravo smer.

22-letnik je znova zadel v 54. minuti, ko je Alex Valle pobegnil po desnem boku in odigral kratek predložek, kjer je Victor drsel proti golu ko se je dotaknil z njegovo nogo in pri tem žogo poslal v mrežo.

Obe ekipi sta nadaljevali z nizanjem strelov, pri čemer je Real Madrid zmanjšal zaostanek z golom Nica Paza v 82. minuti, ki je zadel iz bližine po impresivnem individualnem naporu.

Čeprav sta ekipi igrali dokaj izenačeno igro v posesti in se med seboj skoraj izenačili pri strelih, je bila razlika tisto, kar je Barcelona zadela šestkrat od 11-ih, medtem ko je Real Madrid dosegel enako število poskusil z golom, vendar so bili le trije zbrani.

Tekmo je v 16. minuti prekinila nevihta, ki je povzročila enourno in dvanajstminutno prekinitev.

Victor je dodal še dva zadetka v predsezono, potem ko je pred nekaj dnevi zadel v remiju Barcelone z Manchester Cityjem. Izdelek akademije Girone se je v zadnjem obdobju pridružil ekipi B Barcelone, kjer je prav tako dosegel 20 golov v 39 nastopih. saj si je le nekaj dni pred prvo prijateljsko tekmo to poletje prislužil napredovanje v člansko ekipo, čigar pogodba ga tam zadržuje do leta 2029.

Odkar je Lionel Messi odšel, otroški dresi je Barcelono finančno ovirajo predpisi La Lige, ki klubom prepovedujejo prekomerno zapravljanje denarja, medtem ko je Real Madrid vedno upravljal svoje finance tako dobro, da ostaja eden največjih zapravljivcev v Evropi.

Njegov zgodnji uspeh odraža strategijo Barcelone v zadnjih nekaj sezonah, v kateri so se zanašali na mlade talente, da bi premostili vrzel med seboj in Realom iz Madrida. Barcelona je obdobje po Lionelu Messiju preživela brez denarja, zahvaljujoč pravilom La Lige, ki so klubom zagotavljala. za prestope ne zapravljajo preko svojih zmožnosti, medtem ko je Real Madrid dovolj dobro upravljal svoje finance, da je ostal eden najbolj razburkanih klubov v Evropi.

Odkar je Lionel Messi odšel, je Barcelono finančno ovirajo predpisi La Lige, ki klubom prepovedujejo prekomerno zapravljanje denarja, medtem ko je Real Madrid vedno upravljal svoje finance tako dobro, da ostaja eden največjih zapravljivcev v Evropi.

Barcelona bo sklenila svojo ameriško turnejo proti AC Milanu na stadionu Baltimore M&T Bank, Real Madrid pa se bo v torek pomeril s Chelseajem na stadionu Charlotte Bank of America na svoji zadnji pripravljalni tekmi v torek.